Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΞΩΔΙΚΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ..........

Ο Γεωργαλάς καταγγέλλει ως «μπαταχτσή» τον επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Στην μαύρη περίοδο της επταετίας των Συνταγματαρχών 1967-1974 επέστρεψε η πολιτική ζωή με την εμφάνιση στο προσκήνιο του προπαγανδιστή της Χούντας Γιώργου Γεωργαλά που εμφανίζεται ως επικοινωνιακός σύμβουλος του κ. Π. Καμμένου, ο οποίος αντέδρασε έντονα και ετοιμάζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Η ιστορία ξεκίνησε όταν η εφημερίδα «Δημοκρατία» έφερε στη δημοσιότητα το εξώδικο του θεωρητικού της επταετίας, όπως τον αποκαλεί και η Νέα Δημοκρατία που έσπευσε να εκμεταλλευθεί πολιτικά την υπόθεση, προς τον κ. Καμμένο, τον οποίο καταγγέλλει ως…«μπαταχτσή και αναξιόπιστο», ζητώντας του να του δώσει 14.000 ευρώ που του χρωστά από συγγραφή βιβλίου και μελετών.
Με βάσει την καταγγελία του στενού συνεργάτη του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου, ο οποίος διετέλεσε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό (με αρμοδιότητα τα θέματα τύπου), ο ίδιος διετέλεσε επικοινωνιακός σύμβουλος του κ. Καμμένου και επιμένει ότι υπήρξε ο πραγματικός συγγραφέας βιβλίου για την τρομοκρατία, το οποίο όμως εκδόθηκε με το όνομα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ ζητεί και 14.000 ευρώ, δηλώνοντας πως δεν πληρώθηκε για την πνευματική του εργασία.
«Καθώς γνωρίζετε, στο παρελθόν διετέλεσα σύμβουλός σας σε επικοινωνιακά θέματα, κατά τη διάρκεια των προεκλογικών σας αγώνων. Επιπλέον μου αναθέσατε και συνέγραψα βιβλίο σχετικό με την τρομοκρατία, που εκδόθηκε στο όνομά σας και συνέβαλε αποτελεσματικά στην προσωπική σας προβολή. Δυστυχώς για την εργασία μου αυτή δεν τηρήσατε την οικονομική συμφωνία μας. Επίσης παραλάβατε ο ίδιος χειρόγραφη μελέτη μου για τη σημερινή κρίση, την οποία έγραψα κατόπιν παραγγελίας σας αντί αμοιβής 10.000 ευρώ. Μου στείλατε με συνεργάτη σας 2.500 ευρώ και μάταια περίμενα τα υπόλοιπα…» αναφέρει μεταξύ άλλων στο εξώδικο του ο Γεωργαλάς, επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμο δικαίωμά του.
Όπως ήταν λογικό προκλήθηκε πολιτική θύελλα, αφού άρχισαν τα καρφιά και από στελέχη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ότι η «μελέτη για τη σημερινή κρίση» που φέρεται -σύμφωνα με τις καταγγελίες- να παρέδωσε ο Γεωργαλάς στον κ. Καμμένο θεωρείται πολύ πιθανό να χρησιμοποιήθηκε για τη συγγραφή του προγράμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
«Σε λίγο θα πουν ότι συμμετείχα στο πραξικόπημα σε ηλικία δυο ετών» ανταπάντησε ο κ. Καμμένος μέσω twitter και ανέφερε πως έχει ήδη καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του Γεωργαλά.
Η Συγγρού δεν άφησε αναξιοποίητη την ευκαιρία και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γ. Μουρούτης, έριξε το καρφί του, μέσω facebook, σημειώνοντας: «Ο θεωρητικός της χούντας έγραψε το πρόγραμμα των Καμμένων; Τουλάχιστον, ας τον πληρώνατε για την εξυπηρέτηση που σας έκανε!!! Για όσους παραπλανημένους πίστεψαν ότι το πρόγραμμα βγήκε από δημόσια διαβούλευση. Ντροπή!!!».
Στην ίδια λογική ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης επιμένει δυο ημέρες να συντηρεί το θέμα, λέγοντας: «Αλλοίμονο αν το 2012 πολιτικός αρχηγός έχει σύμβουλο τον συγκεκριμένο κύριο».
«Η επίθεση λάσπης έχει υπερβεί τα όρια. Τώρα τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη» ανταπάντησαν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» που πρέπει να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να διαμορφώσουν καλύτερες συνθήκες έως τις εκλογές.
Φανταστείτε ρε παιδιά,να εμφανιστεί λέει ο Γεωργαλάς του oroposavrio,και να ζητάει καθυστερούμενα!!!!

40 σχόλια:

  1. ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ;ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΣΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Ο θεωρητικός της χούντας έγραψε το πρόγραμμα των Καμμένων; Τουλάχιστον, ας τον πληρώνατε για την εξυπηρέτηση που σας έκανε!!! Για όσους παραπλανημένους πίστεψαν ότι το πρόγραμμα βγήκε από δημόσια διαβούλευση. Ντροπή!!!».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ζαφειρακος οτι στο τελος της 4ετιας,θα ζητα αλλα δεν θα του δινουν.Δεν φτανουν για ολους.Προς το παρον βαζει απο την τσεπη του .Τοσο μα...ας ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥ!!!Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΗΡΘΕ.ΚΟΝΤΕ ΤΡΑΒΑ ΣΠΙΤΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KONTE TI MANIKI INE AFTO POU TOUS TRAVIXES PALI ? XAXAXAXAXA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΛΟΚΑΣ
    Το όνομα μου είναι Κατερίνα... Και είμαι Ελληνίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. xaxaxa re mpaloka ti pedi oniro eisai esi? tora sta 45 egines kai katerina???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ;


    Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα για την Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που τις δίνουν απο 3 - 6 τοις εκατό φαίνεται να μπαίνει εύκολα στην βουλή και να εκλέγει έως και 15 βουλευτές. Πολλοί την κατηγορούν για φασισμό, για ναζισμό, ή οτι έχει σχέση με τον σατανισμό... Η αλήθεια είναι ότι πλέον απο εκεί που ήταν μια μικρή ομάδα ατόμων μέχρι πριν λίγα χρόνια, έχει πλέον γιγαντωθεί, έχει γίνει πλέον ένα μεγάλο κίνημα όπου εκφράζει τον ελληνικό εθνικισμό... Ο εθνικισμός δεν είναι μία απλή ιδεολογία, όπως για παράδειγμα ο φιλελευθερισμός ή ο μαρξισμός όπου επικεντρώνονται μόνο σε υλιστικά ζητήματα και αφήνουν στην άκρη τις αξίες του Έθνους... Ο εθνικισμός περικλείει στα ενδότερά του την ιστορία, τις παραδόσεις, την φυλή, δηλάδη την συνέχεια του Έθνους απο τα αρχαία χρόνα μέχρι τις ημέρες μας, που κάποιοι ηθελημένα την αμφισβητούν. Δεν θα αναλύσω την έννοια του εθνικισμού στο παρών άρθρο, αλλά θα μας δοθεί η ευκαιρία σε μία απο τις επόμενες ημέρες... Ας επιστρέψουμε λοιπόν στην Χρυσή Αυγή, θεωρώ ότι όλα όσα τις προσάπτουν, είναι λάσπη στον ανεμιστήρα... Το σύστημα έχει πλέον τρομοκρατηθεί απο την άνοδο του εθνικιστικού κινήματος, όπου έχει δώσει μάχες κατα της λαθρομεταναστεύσεως, έχει καθαρίσει περιοχές όπως για παράδειγμα ο Άγιος Παντελεήμων και τις έχει κάνει ελληνικές... Έχουν τρομοκρατηθεί πλέον, διότι είναι ένα καθαρό κίνημα, έχει ξεκάθαρες θέσεις και έχει συνέπεια. Είναι από τα ελάχιστα κόμματα που κατηγορούν ευθέως τον διεθνή σιωνισμό και τον ελευθεροτεκτονισμό, έιναι απο τα λίγα κόμματα που δεν φοβούνται να μιλήσουν για το διεθνές τραπεζικό καρτέλ που έχει ρημάξει την πατρίδα μας... Έχουν δεχθεί πάμπολλες επιθέσεις στα γραφεία τους με εκρηκτικούς μηχανισμούς περίπου 10 στην Αθήνα και κανείς δεν αναφέρει το παραμικρό. Την κατηγορούν για εγκληματικές πράξεις απλά έτσι, χωρίς στοιχεία, ενώ όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι εγκληματίες στην χώρα μας, ποιοι τοποθετούν βόμβες, ποιοι σκοτώνουν, ποιοι καταπατούν το άσυλο και ποιοι καταστρέφουν τις περιουσίες μας. Μιλάμε φυσικά για τους αναρχικούς, για τους αριστερούς ή κομμουνιστές οι οποίοι είναι στο απυρόβλητο και που φυσικά έχουν ως συνοδοιπόρους, τους καναλάρχες και τους παρακρατικούς μηχανισμούς... Γιατί δεν μιλά κανείς για τον βρώμικο ρόλο του Indymedia; Όλοι σιωπούν, μούγκα στα εγκλήματα και τις προκλήσεις των αριστερών. Δηλώνω σαν Προμηθεύς ότι θα στηρίξω την Χρυσή Αυγή στις επερχόμενες εκλογές. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πάντως ότι ούτε ήμουν και ούτε είμαι στέλεχός της, είμαι ένας απλός ΕΛΛΗΝ ανένταχτος που όμως βλέπω στην Χρυσή Αυγή πολλές απο τις σκέψεις και τις ιδέες μου να ταυτίζονται... Παρόλα αυτά, απο εδω και πέρα με την είσοδο της στην βουλή θα της ασκείται έλεγχος και κριτική απο το μπλογκ μας, πολλά έχουν δει τα μάτια μας απο τους δήθεν πατριώτες...


    Με τιμή, Προμηθεύς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νταούνι άντε γιά ύπνο μαζί μέ τό φιλαράκι σου τόν λίτσα καί μήν τό σκέφτεστε καί έχετε άγχος , πάλι θά χάσετε καί πάλι παντόφλες θά πέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΤΕΝΤΕ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΑΝΤΟΦΛΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΤΟΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΟΦΛΙΕΣ.ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΡΕ ΝΤΕΝΤΕ ΠΟΥΛΑ ΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΣΟΥ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πιο αναλυτικά, με υπουργική απόφαση συστήνονται ειδικά κλιμάκια προκειμένου να ελέγξουν, μεταξύ άλλων, γιατί οι συγκεκριμένοι φορείς συνεχίζουν να «δημιουργούν απλήρωτες υποχρεώσεις», αν έχει ορισθεί προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών, και εάν τηρείται πλήρως λειτουργικό Μητρώο Δεσμεύσεων για τις προμήθειες.

    Χρέη 6,3 δισ. ευρώ
    Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι έλεγχοι γίνονται προκειμένου να ανακοπεί η αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου, τα οποία ξεπερνούν τα 6,3 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με την απόφαση, οι φορείς που ελέγχονται είναι οι ακόλουθοι:

    Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας. Νοσηλευτικό Ιδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων. Οίκος Ναύτου.

    Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Ταμείο Πρόνοιας Κατωτέρων Πληρωμάτων Εμπορικού Ναυτικού. Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ταμείο Πρόνοιας Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού. Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    Αρεταίειο Νοσοκομείο. Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο. Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών (Δαφνί). Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. ΝΓΝ ΔΥΤ. Αττικής (Αγία Βαρβάρα). Δρομοκαΐτειο Θεραπευτήριο Αθηνών. Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστημών.

    Δήμος Αθηναίων. Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού. Δήμος Μαραθώνα. Δήμος Αχαρνών. Δήμος Αμαρουσίου. Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος. Δήμος Περάματος. Δήμος Μεγάρων. Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Δήμος Σαρωνικού.

    Δήμος Σαλαμίνας. Δήμος Χαλανδρίου. Δήμος Βύρωνα. Δήμος Λαυρεωτικής. Δήμος Πεντέλης. Δήμος Παιανίας.

    Δήμος Ηρακλείου (Αττικής). Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης. Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Δήμος Χαλανδρίου. Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος. Δήμος Ωρωπού. Δήμος Κορωπίου. Δήμος Αγ. Αναργύρων-Καματερού.

    Δήμος Αλίμου. Δήμος Περιστερίου. Δήμος Μάνδρας. Δήμος Γλυφάδας. Δήμος Ελευσίνας. Δήμος Ηλιουπόλεως. Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης. Δήμος Υδρας. Δήμος Διονύσου. Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου. Δήμος Δάφνης-Υμηττού. Δήμος Αγίας Βαρβάρας. Δήμος Γαλατσίου.
    ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. esi tora ise malakas sketos i me amigdala?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι τόσο βλάκας που δεν ξέρεις να γράφεις ούτε Ελληνικά, απλά κρίνεις ανώνυμα.Βλάκα ε Βλάκα

      Διαγραφή
  14. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΟΥ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΣΑΒΒΑΤΙΑΚΑ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΝΕΡΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΟΥ???ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΤΙ???ΜΗΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΚΑΤΙ?ΕΠΙΣΗΣ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΣΕΡΙΦΗΣ ΚΑΛΑΧΑΝ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ ΠΑΛΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ???ΡΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ... ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μάς αρέσει η άμστελ ο νερουλάς ο πόρκυ ο πέππας καί ή αντιδημαρχάρα μας καί ή χαρά η βέρα!
    Μάς αρέσει επίσης νά κάνουμε κόλο τό ίδιο τό χωριό μας και νά μας αρέσει κιόλας!
    Έχει κανείς πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. oxi an exi kapia koufala provlima na vgi na to pi tora , alios na sopasi gia pada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μια μέρα, περπατώντας στο δρόμο, ένας μεγάλος πολιτικός αρχηγός κόμματος χτυπήθηκε από ένα φορτηγό και πέθανε. Η ψυχή του ανέβηκε στον παράδεισο (μάλλον κατά λάθος) και βρέθηκε μπροστά από τον Άγιο Πέτρο.
    - Καλώς ήρθατε στον παράδεισο! είπε ο Άγιος Πέτρος, και συνέχισε: Έχουμε ένα πρόβλημα. Βλέπετε, ένας πολιτικός του αναστήματος σας σπάνια περνάει από εδώ και δεν ξέραμε τι να κάνουμε με σας. Έτσι σκεφτήκαμε το εξής: Θα περάσετε μια μέρα στην κόλαση, και μία στον παράδεισο, και εμείς θα σας αφήσουμε να επιλέξετε πού θα περάσετε την αιωνιότητα.
    Ο άνδρας οδηγήθηκε στον ανελκυστήρα, ο οποίος τον κατέβασε στην κόλαση. Οι πόρτες άνοιξαν και ο άντρας βρέθηκε ακριβώς στη μέση ενός γηπέδου γκολφ, κομψό και πράσινο.
    Λίγο μακρύτερα είδε μια λέσχη και μπροστά πρώην συναδέλφους του κόμματος και φίλους του επιχειρηματίες, που είχαν ήδη πεθάνει, ντυμένους κομψά και πολύ ευχαριστημένους. Έτρεξαν να τον χαιρετήσουν, τον αγκάλιασαν και άρχισαν να θυμούνται τα καλά χρόνια, όταν πλούτιζαν εις βάρος του λαού. Έπαιξαν χαρούμενοι μια παρτίδα γκολφ, στη συνέχεια δείπνησαν στον σύλλογο, διασκεδάζοντας και τρώγοντας χαβιάρι, και το βράδυ συντροφιά με μια όμορφη νεαρή.
    Συναντήθηκε ακόμη και με τον Διάβολο, ο οποίος αποδείχθηκε ότι είναι ένας συμπαθητικός τύπος, διασκεδαστικός, είπαν ανέκδοτα και χόρεψαν.
    Ήταν τόσο καλά που δεν κατάλαβε, όταν ήρθε η ώρα να φύγει. Όλοι τον ξεπροβόδησαν. Ανέβηκε μέχρι την πύλη του Παραδείσου, όπου ο Άγιος Πέτρος τον περίμενε:
    - Τώρα είναι η ώρα να πας στον παράδεισο!
    Ο πολιτικός, πέρασε τις επόμενες ώρες πετώντας από το ένα σύννεφο στο άλλο, χαϊδεύοντας μια άρπα και τραγουδώντας παιδικά τραγουδάκια.
    Οι 24 ώρες πέταξαν, και ο Άγιος Πέτρος ήρθε: Περάσατε μια μέρα στην κόλαση και μία στον παράδεισο, είναι η ώρα να επιλέξετε!
    Ο άνθρωπος το σκέφτηκε για μια στιγμή, και στη συνέχεια είπε: Ο παράδεισος είναι πολύ όμορφος, αλλά νομίζω ότι θα ένιωθα καλύτερα στην κόλαση.
    Ο Άγιος Πέτρος τον συνόδευσε στον ανελκυστήρα και κατέβηκε στην κόλαση. Όταν άνοιξε την πόρτα, βρέθηκε στη μέση μιας ερήμου, που καλύπτονταν με κάθε λογής σκουπίδια. Είδε τους φίλους του ρακένδυτους κι αξιολύπητους, να σκάβουν μέσα στα σκουπίδια για να βρουν κάτι να φάνε.
    Ο Μέγας Διάβολος τον υποδέχτηκε και τον χάιδεψε στον ώμο.
    - Δεν καταλαβαίνω, είπε ο πολιτικός, χθες ήμουν εδώ και ήταν όμορφες γυναίκες, γκολφ, έφαγα από όλα τα καλά και διασκέδασα πολύ. Τώρα το μόνο που έχετε είναι ένα ξερό μέρος, γεμάτο σκουπίδια, και οι φίλοι μου φαίνονται κακομοίρηδες και αξιοθρήνητοι.
    Ο Μέγας Διάβολος χαμογέλασε και του είπε: Εχθές ήταν η προεκλογική εκστρατεία! ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΡΚΥ.ΚΑΙ ΑΜΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης η Αυτοδιοικητική Συνεργασία καλεί το λαό του Ωρωπού να σταθεί απέναντι στην ανάλγητη Δημοτική Αρχή του Κου Οικονομάκου . Όλοι μαζί μπορούμε να θέσουμε τις βάσεις για το μέλλον του Ωρωπού , γιατί όλοι μαζί το αξίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. xaxa re malaka aftodioikitike je gevara pali den pires ta hapia sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Oloi mazi tha to fate to ksilo autodiikitikoi malakes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
    ΠΟΥ "ΞΥΠΝΗΣΕ"
    Ήταν νέος. Με αρχές, ιδεολογία, πολιτική (κομματική) δράση.
    Έψαχνε για δουλειά. Όπως και τόσοι άλλοι, ενταγμένοι ή μη στο Κόμμα.
    Απευθύνθηκε στον Βουλευτή και αυτός, όπως και τόσους άλλους, τον "τακτοποίησε". Τον διόρισε στο Δημόσιο, όπως και τόσους άλλους.
    Μετά έγινε πιο φανατικός με το Κόμμα του. Οργανώθηκε, επεδίωξε και πήρε κομματικές θέσεις. Συγκρουόταν δημόσια με τους "άλλους", υπερασπιζόμενος την πολιτική του Κόμματός του. ήταν περήφανος που - πλέον - ήταν στέλεχος του Κόμματος.
    Καλά ήταν. Δουλειά είχε, το Κόμμα πήγαινε καλά, τα "πράγματα" γενικά δεν ήσαν κι άσχημα.
    Είχε πρόσβαση στον κρατικό μηχανισμό κι "έκανε τις δουλειές του", έφτιαξε κοινωνικό κύκλο, τον υπολόγιζαν.
    Μετά ήρθε η καταστροφή.
    Η οικονομική κρίση τον χτύπησε, όπως και τόσους άλλους. Τα εισοδήματά του μειώθηκαν, η ζωή του δυσκόλεψε, οι φόβοι για το μέλλον πολλαπλασιάστηκαν, όπως και σε τόσους άλλους.
    Το Κόμμα κατρακύλησε. Δεν ήταν πλέον ιδιαίτερα τιμητικό να είσαι μέλος τους συγκεκριμένου Κόμματος, πόσο μάλλον στέλεχος.
    Και τότε "ξύπνησε". Είδε το φως το αληθινό.
    Ανακάλυψε ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε Κράτος (στο οποίο σημειωτέον εξακολουθεί να εργάζεται), ότι γίνονταν προσλήψεις από το παράθυρο (όπως διορίσθηκε κι αυτός), ότι απολύονται εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα (αυτός έχει σίγουρη την θέση του), ότι τα ΜΑΤ χτυπούν διαδηλωτές (προφανώς τα παλιά ΜΑΤ είχαν το δικαίωμα), ότι υπήρχε δικομματισμός (το ένα Κόμμα ήταν το δικό του, αλλά τότε ήταν αλλιώς).
    Και φυσικά, ως νέος Απόστολος Πέτρος, απαρνήθηκε, όχι τρις, αλλά πολλάκις, το Κόμμα του. Άλλωστε είπαμε δεν του ήταν χρήσιμο πια και δεν ήταν πλέον in να είσαι μέλος Κόμματος του μνημονίου.
    Και, χωρίς αιδώ, έγινε πλέον Κριτής. Κρίνει όλους και όλα, μα περισσότερο το πρώην Κόμμα του (αυτό που τον διόρισε).
    Οι διαπιστώσεις του δεν είναι λάθος, άλλωστε τόσοι άλλοι έχουν βγάλει τα ίδια συμπεράσματα. Όμως εδώ ισχύει το "κοίτα ποιος μιλάει".
    Υ.Γ. 1 Οι σαμουράι όταν διαπίστωναν ότι έχουν κάνει λάθος έκαναν χαρακίρι. Εντάξει δεν είναι in το χαρακίρι σήμερα, αλλά υπάρχουν λιγότερο άγριοι τρόποι να δείξει κανείς την μεταμέλειά του. Ένας από αυτούς είναι η παραίτηση. Τολμά κανείς;
    Υ.Γ. 2 Κάθε ομοιότητα με υπαρκτά πρόσωπα και καταστάσεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟΝ
      ΚΟΡΟΒΕΣΗ??????

      Διαγραφή
  23. DAOUNI EKVIASTI ASE NA DOULEPSI KAI KANENAS ALOS POU EXIS PARI OLA TA PARANOMA GIA PARTI SOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. o megaloergolabos nikos memtzas pou einai ton exoun flitari................ re kati malakies pou theloun kai douleies na pernoune

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ

    κάτι για τους επόμενους επαναστατες του κρουασαν..
    οχι άλλους πλουσιους γόνους επαναστατες. ξεκινηστε την επανασταση από το σπίτι σας. δηλαδη: βαλτε τους γονεις σας να πληρωνουν τους υπαλληλους τους τα χρηματα που πρέπει και οχι λιγότερα, να δουλευουν τις ωρες που πρέπει και όχι περισσότερες, να παίρνουν τις άδειες που πρέπει και όχι λιγότερες, να μην δωροδοκουν δημ. υπαλληλους στην εφορια στα νοσοκομεια στην αστυνομια στην πολεοδομια. να μην πρβαλλουν τον πλυτο τους και την φτηνια τους τόσο πολύ.
    κάντε αυτα και δεν θα χρειαστει ποτε να ξαναβ΄'αλει κανει σας γκαζακια και βόμβες.
    οι υπευθυνοι που κατηγορείται στις προκηρυξεις σας είναι συγκάτοικοι σας και σας ταίζουν.
    ειναι αυτοι που σας φερνουν το πρωι μαρμελαδα και κρουασαν, πληρωμένα από τα φακελακια, από τις απληρωτες υπερωρίες των υπαλλήλων τους και φτιαγμενα από την ανασφάλιστη οικονόμο σας.
    καλημέρα σας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. η επιλογή παυλόπουλου από τον αλέξη και την ηγετική παρέα του, απατάσθε όσοι νομίζετε ότι αποτέλεσε λύση ανάγκης, δευτεροκλασάτη επιλογή κλπ.

    η επιλογή του παυλόπουλου είναι μια ξεκάθαρη δηλωση υποταγής στο δημοσιουπαλληλικό καθεστώς και κατεστημένο που κυβερνά την ελλάδα, το οποίο έφερε στην εξουσία τους βαρουφάκηδες και το οποίο είναι και το μόνο που μπορεί να τους ξαποστείλει, και το γνωρίζουν αυτό, ως φαίνεται, καλώς.

    "μας στηρίξατε υπερκομματικά (ασχέτως δηλαδή του ποιοί σας διόρισαν) και αυτό το σεβόμαστε", αυτό "λέει" η επιλογή Παυλόπουλου και είναι ξεκάθαρο σε ποιούς απευθύνεται

    ψιτ! αλέξη... οι δημόσιοι υπάλληλοι, πράγματι, σε έβγαλαν... ξέρεις όμως... ετσι?... οι δημόσιοι υπάλληλοι του 2015 δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι του 1980...

    οι δημόσιοι υπάλληλοι του 2015 θέλουν ευρω... να ψωνίζουν καλά... δεν για "ενα πιάτο φαί"...

    προς γνώσιν και δια τας νομίμους συνεπείας... που λένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θάνος "τζιμερος"
    2 ώρες ·

    Η κορωνίδα που θα στεφανώνει τον Πάκη εις τους αιώνας και αποτελεί το ισχυρότερο διαβατήριο για τη προεδρία είναι η ... φαυλότητα και ο πελατειασμός του ανδρός. Ως υπουργός εσωτερικών της αλήστου μνήμης καραμανλικής διακυβέρνησης διόρισε στο δημόσιο ό,τι πετούσε, περπατούσε, κολυμπούσε, ως άλλος ΑΒ Βασιλόπουλος. Μέσα σε 5,5 χρόνια διπλασίασε το πληθυσμό του δημοσίου που είχε παραδώσει ο Σημίτης. Αν ζούσε ο Μένιος Κουτσόγιωργας, θα κοκκίνιζε μπροστά στο μεγαλείο του νέου προέδρου, ο οποίος "τακτοποίησε" με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο δημόσιο (μόνιμους, συμβασιούχους, έκτακτους, "σταγιερς" κλπ) πάνω από 400.000 νέους αχαμνοξύστες, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό που οδήγησε στη χρεοκοπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εκτιμώ πως στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας τώρα επικρατούν οι νόμοι του χάους.
    Καμμία βεβαιότητα ή σταθερότητα με τους μάγους που μπλέξαμε.
    Να σημειώσω όμως πως δεν τους θεωρώ υπεύθυνους: Η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στον κόσμο που τους επέλεξε.
    Αυτοί εκεί στον iskra θεωρούν πως ο λαός που τους έδοσε 36% θέλει σοβιέτ & λαϊκές επιτροπές. Δεν ξέρουν πως οι δασκάλες τους ψήφισαν γιατί δεν ήθελαν αξιολόγηση, οι γιατροί του ΙΚΑ για να ξαναπάρουν τα ιατρεία πίσω, οι σχολ. φύλακες & οι καθαρίστριες επαναδιορισμό, οι εφοριακοί γιατί έχουν τα ευρώ τους έξω, οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τον ΕΝΦΙΑ, οι χασικλήδες από πλήξη, οι Ελληναράδες γιατί νόμιζαν έχουμε κατοχή κλπ
    Ελπίζω να μην εξαντληθεί η υπομονή των άλλων στην Ευρώπη με αυτά που ακούν & βλέπουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τις δηλώσεις του παππούλη Γλεζου θα πρέπει να τις αφιερώσουμε σε όλους εκείνους που ήθελαν να κρατήσουν τους γερους στο σπιτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή








  30. Σχόλιο
    0

    Εκτύπωση







    Ένα από τα μεγαλύτερα αντίκτυπα της κρίσης τα τελευταία 6 χρόνια είναι η μαζική απαξίωση της πολιτικής και γενικότερα της δημοκρατικής διαδικασίας στη χώρα. Δυστυχώς, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, με βασικό κορμό τους νέους, έχει παραιτηθεί από οποιασδήποτε είδους ενασχόλησης με τα κοινά, έχει πάψει να ενημερώνεται και συνειδητά απέχει από τις εκλογές. Μετά από χρόνια απογοήτευσης, οικονομικής εξαθλίωσης και γενικευμένης μιζέριας, πάρα πολλοί από εμάς αισθάνθηκαν αηδιασμένοι και γύρισαν την πλάτη σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, θεωρώντας - απολύτως δικαιολογημένα - ότι, όχι μόνο ευθύνεται για τα δεινά που μας βρήκε, αλλά είναι και ανίκανο να μας βγάλει από το αδιέξοδο. Σε μία αναμενόμενη αντίδραση που κατά βάση στηρίζεται στο συναίσθημα, έγινε ένα ενδεχομένως άδικο τσουβάλιασμα όλων όσων βρέθηκαν να κατέχουν δημόσιο αξίωμα στο παρελθόν, αλλά και όσων σήμερα εκπροσωπούν τις πολιτικές δυνάμεις της Μεταπολίτευσης.

    Σε αυτόν τον ισοπεδωτισμό επένδυσε τα τελευταία χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας, υποσχόμενος στους πάντες τα πάντα και χαράζοντας τη στρατηγική του εθνικού διχασμού στη βάση των γραμμών που έθεσε ο ίδιος ως διακυβεύματα των πρόσφατων εκλογών: νέο εναντίον παλιού, φρέσκο εναντίον σάπιου, «εμείς» ή «αυτοί». Η απάθεια και ο μιθριδατισμός του εκλογικού σώματος σε συμπεριφορές πολιτικής αθλιότητας, η απόλυτη αποστροφή στον πρώην κραταιό δικομματισμό καθώς και η λογικοφανής ελπίδα του συλλογισμού «Πόσο χειρότερος πια να είναι αυτός; Και τα μισά να κάνει από όσα λέει, καλά θα είναι», έδωσαν στο σημερινό Πρωθυπουργό τη δυνατότητα να κερδίσει έδαφος και να καθιερώσει τη δική του κομματική ηγεμονία, δίνοντας την εντύπωση μιας πολύ μεγαλύτερης κοινωνικής αποδοχής από αυτήν που πραγματικά απολαμβάνει. Αρκεί μονάχα να αποτρέπει ψηφοφόρους που μπορεί να τον καταψηφίσουν με το να προβάλει ως σημαία την παραλαβή καμένης γης από τους προκατόχους του, μαζί με τον ωχαδερφισμό του «όλοι το ίδιο είναι», και να συσπειρώνει τους δικούς του ψηφοφόρους με το αναμφισβήτητο επικοινωνιακό του χάρισμα. «Θα πληρώσουν οι τραπεζίτες», «θα τα βάλω με τους καναλάρχες» και άλλα παρόμοια συνθήματα που ακούσαμε πρόσφατα μπορεί να μην έχουν καμία απολύτως ουσία ή επαφή με την πραγματικότητα, αλλά ακούγονται πολύ ωραία στα αφτιά του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλους τους άλλους, θα στέλνει κάθε μήνα το λογαριασμό των σκληρών μέτρων που πρόκειται να πάρει, αλλά θα δηλώνει στεναχωρημένος και θα διαιωνίζει το μύθο ότι δεν φταίει αυτός αλλά οι προηγούμενοι διεφθαρμένοι που κυβέρνησαν τη χώρα 40 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο κυνισμός αυτός της κυβέρνησης αποτυπώθηκε χαρακτηριστικά σε δύο πρόσφατες περιπτώσεις: στην απάντηση του Αλέξη Τσίπρα για τα προβληματικά πόθεν έσχες των κυρίων Φλαμπουράρη και Σταθάκη, και στην αποστροφή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Σεβαστάκη, για την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Από το βήμα της Βουλής, ο Πρωθυπουργός κάλυψε πλήρως τους δύο Υπουργούς του, λέγοντας ότι τα επίμαχα ποσά φορολογήθηκαν, ενώ αντίθετα το 1 εκατομμύριο μάρκα που πήρε ο Τσουκάτος από τη Siemens ήταν μαύρα. Παραβλέποντας εντελώς ότι από μόνη της η απόκρυψη είναι κακούργημα ασχέτως αν τα χρήματα είναι καθαρά ή όχι, σημασία έχει πως το 1999 έγιναν σκάνδαλα επί ΠΑΣΟΚ, άρα σύσσωμη η αντιπολίτευση του 2015 είναι διεφθαρμένη και δεν δικαιούται δια να ομιλεί. Η ειρωνεία είναι ότι, για την ίδια ακριβώς κατηγορία απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων από το πόθεν έσχες, ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκισης. Για το θέμα του ΦΠΑ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε σε μια στιγμή ειλικρίνειας: «Το πολιτικό κόστος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι, σε σχέση με το κοινό του, από τη δυσαρέσκεια των γονέων των παιδιών των ιδιωτικών σχολείων. Επομένως δεν έχει και κανένα λόγο να το πάρει πίσω». Καταλάβατε; Τι κι αν δεσμεύτηκε προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας πως είναι ένα αντιλαϊκό μέτρο που θα αποσύρει άμεσα; Τι κι αν ακούγαμε σενάρια για δήθεν απαλλαγές και διαβαθμίσεις; Τι κι αν θα κινδυνεύσουν να μείνουν άνεργοι χιλιάδες εργαζόμενοι στο χώρο της ιδιωτικής παιδείας; Αφού δεν πειράζει τους δικούς του, δεν υπάρχει κανένας λόγος απόσυρσης του μέτρου.

    Τα παραπάνω παραδείγματα είναι τα δύο τελευταία από μια σειρά τέτοιων συμπεριφορών: μαζικοί διορισμοί συγγενών, κολλητών και συντρόφων, επαναπρόσληψη στο Δημόσιο επίορκων, φακελάκηδων και παιδεραστών, νομοθέτηση που οδήγησε στην αποφυλάκιση δολοφόνων και σκληρών εγκληματιών, μυστικές συναντήσεις με επενδυτικά κεφάλαια με αποκαλύψεις σχεδίων εθνικού νομίσματος, διακοπές του Πρωθυπουργού σε κότερα και βίλες επιχειρηματιών, αναλήψεις χρημάτων Υπουργού μία μέρα πριν την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, Υπουργό που έτρεχε μαύρα ταμεία ως δήμαρχος, Υπουργό που πήρε έκπτωση χιλιάδων ευρώ από την ΕΥΔΑΠ στο λογαριασμό για το νερό της πισίνας του, δέσμευση όλων των ταμειακών διαθεσίμων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, και αρκετά ακόμα. Όλα αυτά έχουν γίνει ανεκτά από την κοινωνία με ελάχιστες αντιδράσεις, όταν υπό προηγούμενες κυβερνήσεις αντίστοιχα περιστατικά θα προκαλούσαν τον κακό χαμό, και όποιος τολμήσει να τα καταδείξει λοιδορείται ότι έχει πολιτικά κίνητρα και επιχειρεί να πλήξει το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

    Μέχρι στιγμής, η κυβερνητική αμετροέπεια του Αλέξη Τσίπρα έχει καλυφθεί από την επικοινωνιακή του δεινότητα να παρουσιάζει τη δική του εκδοχή της πραγματικότητας, συνδυαζόμενη και με ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που είτε την αποδέχεται είτε αδιαφορεί να την αντικρούσει. Ως πρόσωπο, κυριάρχησε απολύτως στις τέσσερις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις (μαζί με το δημοψήφισμα), παρά το γεγονός ότι οι δύο από αυτές έγιναν με κλειστές τράπεζες, με επιστροφή στην ύφεση και με αυξημένη ανεργία. Ακόμη και για το σκληρότατο και πιο υφεσιακό μνημόνιο που έφερε, το οποίο από επιλογή του βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε φόρους και ελάχιστα σε μεταρρυθμίσεις, κατάφερε να πείσει πολύ κόσμο ότι αυτός τουλάχιστον διαπραγματεύτηκε σθεναρά, ενώ στην πραγματικότητα αποδέχτηκε όλους τους όρους των δανειστών που τόσα χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αποτρέψει, όπως η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Και όλα αυτά τα σκληρά μέτρα, τα οποία θα εξαθλιώσουν πλήρως ό,τι απέμεινε από τον ιδιωτικό τομέα και τη μεσαία τάξη, ψηφίστηκαν σε ένα 24ωρο χωρίς να ανοίξει ούτε μύτη, όταν στα δύο προηγούμενα Μνημόνια είχε καεί η Αθήνα. Σε αυτό φυσικά συνέβαλε και το γεγονός πως ένα ολόκληρο παρακρατικό σύστημα κινητοποιήσεων, καταλήψεων και αντίδρασης που τόσα χρόνια αντιστεκόταν στα πάντα, από τις μεταθέσεις γιατρών σε διπλανά νοσοκομεία μέχρι την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, πλέον έχει σιωπήσει, αποδεικνύοντας πως το κίνητρο όλων αυτών δεν ήταν ποτέ ιδεολογικό αλλά κομματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σαφώς, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο μοναδικός πολιτικός που έχει παραβεί προεκλογικές υποσχέσεις ή έχει πει ψέμματα στον κόσμο. Δε θυμάμαι όμως άλλον που να είναι τόσο απροκάλυπτα ψεύτης για πράγματα που είναι τόσο αυταπόδεικτα διαψεύσιμα. Κάποια στιγμή, ο χάρτινος αυτός πύργος της εικονικής πραγματικότητας και αποδοχής που παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός θα καταρρεύσει υπό το βάρος των ανεπαρκειών και των λανθασμένων επιλογών του, στην καλύτερη περίπτωση με μια μακροχρόνια ύφεση και συνεχή μείωση του οικονομικού μας κύκλου εντός ευρώ, στη χειρότερη με έξοδο από το ευρώ και βίαια χρεωκοπία. Ακόμα και το ευλογοφανές επιχείρημα «πόση ευθύνη έχουν αυτοί που κυβέρνησαν μόνο 8 μήνες» που ακούγαμε το Σεπτέμβριο, μετά από ένα επαρκές χρονικό διάστημα θα χάσει την ισχύ του. Το πρόβλημα είναι ότι η ενδεχόμενη κατάρρευση αυτή της κυβέρνησης θα έρθει και με την κατάρρευση της χώρας. Δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ώριμα φρούτα, και η Αντιπολίτευση έχει πολύ μεγάλη ευθύνη απέναντι στη χώρα και τους πολίτες της.

    Στην εικόνα της κοινωνικής απάθειας και επικράτησης του Αλέξη Τσίπρα στους τελευταίους 9 μήνες που περιέγραψα, υπάρχει μία μεγάλη εξαίρεση: Το κίνημα «Μένουμε Ευρώπη», το οποίο εν μέρει ευθύνεται για την ξαφνική στροφή του Πρωθυπουργού το καλοκαίρι και την προσωρινή απομάκρυνση του Grexit. Ήταν η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε απέναντί του ένα τεράστιο πλήθος κόσμου, και, το κυριότερο, ήταν η πρώτη φορά που άνθρωποι της μεσαίας τάξης, αρκετοί χωρίς κομματική ταυτότητα, που μπορεί να μην είχαν ξαναπάει ποτέ σε διαδήλωση, συσπειρώθηκαν για να εκφράσουν το κοινό αίτημα της αδιαμφισβήτητης παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντίθετα με όλες τις «αυθόρμητες» διαδηλώσεις υπέρ της κυβέρνησης, το Μένουμε Ευρώπη είχε καθαρά κινηματικό χαρακτήρα, χωρίς κανένα κομματικό μηχανισμό από πίσω του. Εξέφρασε ένα πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων που, μετά από έξι χρόνια κατηφόρας, ένιωσαν πως για πρώτη φορά η χώρα βρέθηκε πιο κοντά στον γκρεμό όσο ποτέ άλλοτε, καθώς είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση όχι μόνο το νομισματικό καθεστώς αλλά η ίδια η Ευρωπαϊκή της ταυτότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χωρίς μίσος, χωρίς «ψόφους» και «κρεμάλες», χωρίς φωτιές και καταστροφές, αλλά με ενθουσιασμό, ομοψυχία και διάχυτη αγωνία, δεκάδες χιλιάδες κόσμος κατέβηκε να διεκδικήσει την Αξιοπρέπειά του. Την Αξιοπρέπεια να μη γίνονται διεθνώς περίγελοι και παρίες ο Υπουργός Οικονομικών με τις απίστευτες θεωρίες του και τον ναρκισσισμό του, ο Υπουργός Άμυνας με τις απειλές του να γεμίσει την Ευρώπη τζιχαντιστές, οι διάφοροι Υπουργοί που σχεδίαζαν πλιάτσικα στην Τράπεζα της Ελλάδος, και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος επέλεξε όλους τους παραπάνω, με την αδυναμία του να απαντήσει μπροστά σε ένα διεθνές ακροατήριο αν οι επενδυτές στην Ελλάδα θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Την Αξιοπρέπεια να μη γίνεται η Ελλάδα το μεγαλύτερο παγκοσμίως παράδειγμα προς αποφυγή μέχρι και για χώρες της Αφρικής. Την Αξιοπρέπεια να μπορέσουμε να σπάσουμε το φαύλο κύκλο του κρατισμού και της ιδεοληψίας που δεν επιτρέπει την παραγωγή και την καινοτομία, αλλά διώχνει δεκάδες χιλιάδες νέους που προοδεύουν σε άλλες χώρες. Κι επειδή άκουσα πολλά ειρωνικά σχόλια από όσους έσπευσαν να μας λοιδορήσουν του στυλ «Ευρώπη δε θέλατε; Πληρώστε τώρα ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ και βουλώστε το!», ας ξέρουν πως σκοπός δεν είναι μόνο η αποφυγή του θανάτου που θα έφερνε ένα Grexit, αλλά η δυνατότητα εξυγίανσης και ανάπτυξης της χώρας.

    Η μεγαλύτερη πρόκληση για την Αντιπολίτευση είναι να μπορέσει να δώσει φωνή σε αυτό το τεράστιο κίνημα και να αντιμετωπίσει στα ίσια την «ηγεμονία» του Αλέξη Τσίπρα, όσο πιο μαχητικά και άμεσα γίνεται. Μόλις ένα μήνα από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και ήδη εμφανίζονται οι πρώτες εικόνες εμπλοκής με τους δανειστές μας. Προσωπικά εκτιμώ πως η παρούσα Κυβέρνηση όχι μόνο δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει όσα δεσμεύτηκε, διακινδυνεύοντας την επαναφορά του σεναρίου Grexit, αλλά, το σημαντικότερο, το δημοσιονομικό μείγμα της υπερφορολόγησης έναντι της φιλελευθεροποίησης που επέλεξε δε θα καταφέρει να επαναφέρει τη χώρα στην ανάπτυξη, αλλά την καταδικάζει σε μια διαρκή ύφεση. Επιπλέον, ο τεράστιος ερασιτεχνισμός που έχει επιδείξει μέχρι και στα πιο απλά διαδικαστικά θέματα ενισχύει επικίνδυνα την πιθανότητα ατυχήματος ή εκτροπής. Σύντομα, ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος πολίτης θα διαπιστώσει τα αδιέξοδα στα οποία μας οδηγεί η κυβερνητική και διαχειριστική ανικανότητα του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του.

    Λόγω της κρισιμότητας των στιγμών, πρέπει να υπάρχει ρεαλιστική και ετοιμοπόλεμη εναλλακτική πρόταση για τους πολίτες. Οι δυσκολίες και οι μάχες που θα έρθουν τους επόμενους μήνες θα είναι τεράστιες, και η Αντιπολίτευση πρέπει να κάνει αυτά που δυστυχώς μέχρι τώρα δεν κατάφερε: Να κοντραριστεί σκληρά με την προπαγάνδα του Αλέξη Τσίπρα, να πείσει τον κόσμο που την άφησε πίσω του ότι θα δώσει λύσεις στα προβλήματά του, και να αποδείξει ότι είναι έτοιμη να βάλει μπροστά με πυγμή όλες τις μεταρρυθμίσεις που τόσο χρειάζεται η χώρα, ώστε να παραμείνει αναμφισβήτητη η θέση της στην Ευρώπη και να δοθεί επιτέλους μια διέξοδος από την κρίση. Το κίνημα «Μένουμε Ευρώπη» απέδειξε ότι υπάρχει ένα ευρύτατο κοινό πολιτών έτοιμο να ακολουθήσει μια τέτοια προοπτική, αρκεί ο επικεφαλής της να μπορέσει να το εκπροσωπήσει επάξια και μαχητικά, χωρίς να αφήσει ούτε μια μέρα να πάει χαμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δημήτρης Βλάχος
    Στέλεχος επενδυτικής τράπεζας



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ιστορικός....................





    Ότι και να τους πείτε, είναι κλειστοί στη λογική. Διότι ουσία της Αριστεράς είναι η ανικανότητα προσαρμογής στην πραγματικότητα και ο φθόνος γι’ αυτούς που με δημιουργικότητα πετυχαίνουν στον κόσμο, το μίσος για κάθε αξία, το μίσος για το καλό επειδή είναι καλό! Γι’ αυτό και όπου πέρασε αριστερή κυβέρνηση άφησε συντρίμμια. Ο αριστερός δεν αντέχει να εγκαταλείψει την ιδεοληψία που δίνει νόημα στην τιποτένια ύπαρξή του, γιατί ενδόμυχα ξέρει ότι είναι ένα μηδενικό και τρέμει την αποκάλυψή του. Έχει ανάγκη να συντηρεί τη φαντασιακή ουτοπία που δήθεν είναι ο αγαθός στόχος του, να επιμένει σε αντιπαράθεση με ένα φαντασιακό νεοφιλελεύθερο σύστημα, να δικαιολογεί τα δολοφονικά κτήνη, για να μη δει το απόλυτο κακό που είναι ο ίδιος, που εκφράζει η Απάνθρωπη Ιδεολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή